Julklappstips som inspirerar
Livsstilsguider

Julklappstips som inspirerar

Vad ska du köpa i julklapp i år? Har du inte svaren än får du här lite inspiration till årets julhandel

Vad ska du köpa i julklapp i år?

Till vissa personer är det enkelt att köpa julklappar och till andra känns ingenting rätt. För att få lite inspiration till årets julhandel får du här lite förslag på vad du kan köpa i julklapp till mamma, pojkvän, bonusbarn och alla andra. Vi har även tagit fram en lista på 10 bra julklappstips till nära och kära och skapat en julkalender fullproppad med julklappar med bra erbjudande.

Julklappsrim

Ska du rimma på dina julklappar kan ibland lite hjälp på traven behövs. Vi har skrivit ihop ett gäng riktigt bra julklappsrim som du med största sannolikhet kan kan använda till ett par julklappar. Bara att ändra lite grann för att göra rimmen personliga och vipps är du färdig och kommer få massa beröm av tomten på julafton. 

Lucas, lärare

Jag älskar julen och det eskalerar mer och mer för varje år som går, jag undrar själv vart det ska sluta. Jag går loss totalt flera veckor innan jul med allt från julskinka, pepparkakor och julgodis till julgran, julbelysning och juldekoration. Även julklapparna är ofta färdiga långt innan julafton, även om jag brukar småhandla julklappar till personer jag egentligen var ”klar med” ända in till julafton. 

Julklapp till pappa, och alla andra

I år har familjen tagit ett ”gemensamt” beslut med mig som enda motståndare till att vi bara ska ge julklappar till en person i familjen. Lotter har dragits och jag ska tydligen bara köpa julklapp till pappa och har köpt en jacka från Peak Performance. Jag kommer inte acceptera detta och trotsa de nya reglerna och köpa julklappar till alla ändå, haha. Jag hade ju redan planerat in julklappar i form av träningstights, skidglasögon, yogamatta med mera redan innan den här nya regeln. Dessutom hade jag redan då börjat fundera på julklappsrimmen till, jag får skylla på det om någon skulle protestera.

Pernilla, butikschef

Jag brukar handlar julklappar online men gillar även att strosa runt i julhandeln i december. Då försöker jag ha koll på vad som ska inhandlas för att slippa att flänga runt allt för mycket. Jag säger varje år att jag ska vara ute i god tid med julklapparna i år men det känns som jag lyckas sämre för varje år. I årets julhandel har jag siktat mig in på fotbollsskor från Nike eller adidas, en joggingoverall, ett par vinterskor och eventuellt en billig jacka om jag hittar. Sen brukar jag varje år unna mig själv en härlig julklapp, i år ska jag nog köpa ett löpband hade jag tänkt. 

Julklappsleken med billiga och roliga julklappar

Vi har även börjat med julklappslek på juldagen, alla köper tre billiga presenter och så slår vi tärning om vem som får ta. Det brukar vara väldigt roliga presenter och det skapas en härlig gemenskap, och ibland oväntad tävlingsinstinkt, runt bordet. 

Simon, marknadskoordinator

Vi har som ambition i familjen att nästa år ha mindre tid framför skärmar och telefoner och mer tid i rörelse tillsammans. Eller det är i alla fall min ambition. Jag ska påbörja detta nu i jul genom att låta alla julklappar gå i det temat. Jag funderar på att köpa en studsmatta i julklapp men det kan också bli cykel, skidor eller ett nytt innebandymål.

Hälsa, träning och rörelse i jul

Visst vet jag att jag inte kan köpa mig till mer rörelse och att vi automatiskt inte kommer komma ut och i rörelse mer bara för att jag köper bollar och träningskläder i julklapp. Men jag gillar ändå tanken på en ordentlig rivstart. Kanske vi kan börja redan i mellandagarna med pulkaåkning, långa promenader och något mer kul. Jag har en tanke om att alla ska få skriva sina förslag på lappar och så kan vi dra en lapp per dag. Jag är peppad och ser verkligen fram emot detta, hoppas jag får med mig familjen!

Leila, utvecklare

Egentligen är det rätt typiskt att jag får frågan om julklappar. Jag är inte mycket för den här kommersiella hetsen som, enligt mig, fullständigt spårar ur i julhandeln. Jag har mer och mer börjat handla återvunnet, second hand och vintage. Jag har till exempel en återvunnen tröja på mig just nu och fick reda på i dagarna att det tydligen var årets julklapp. Det gillar jag!

Hockey i julklapp

Nu låter jag kanske väldigt negativ, det är inte det att jag inte tycker om julen. Det gör jag och visst är det kul att visa uppskattning genom att köpa julklappar till de man tycker om. Jag ska köpa julklappar till mina brorsbarn och till min mormor. Mina brorsbarn är alla tre inbitna i ishockey så det blir ganska lätt. Jag ska köpa hockeyhjälm till den ena, ett par billiga skridskor till den andra och en hockeyklubba till den minsta. Mormor ger jag nog en upplevelsepresent, något vi kan göra ihop.

Julklappar på Intersport

På Intersport har vi bunkrat upp med ett gedigt utbud inför julen. Här kan du hitta present till pojkvän, julklapp till mamma och paket till barnen och många fler. Köp dina julklappar online eller i butik och lycka till.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg