Vårens mode 2019
Livsstilsguider

Vårens mode 2019

Vi har tillsammans med Intersports designers trendspanat och delar här med oss av vårens 7 största trender

14 februari 2019

Vårmode SS19

Även om vi inte riktigt än kan ta av oss vinterjackorna och höra fåglarna kvittra är vi ändå på väg mot den, för många, bästa årstiden på året. Våren! Inte nog med ljuset, solen, värmen och alla röda dagar, modet på våren är inte att leka med. Inför SS19 är det fokus på pastell och klassiskt retro i kombination med nyckelplagg som trackjacket och den vida byxan med hög midja. Vi har tillsammans med Intersports designers trendspanat och delar här med oss av vårens 7 största trender. 

Pastellfärger 

Vi kan ju inte annat än att älska att pastellfärgerna är en av vårens stora trender. Suget efter ljusa kulörer och fräscha färgkombinationer är stort efter att det främst är garderobens mörka kläder som använts under vinterhalvåret. Nu byter vi till puderrosa ljus turkos, svag korall, mintgrön och ljuslila. 

Beroende på din stil kan du gå hela vägen och kombinera flera pastellfärger med varandra. Vill du ha mer kontraster väljer du endast ett plagg eller ett par detaljer i en pastellfärg. Kombinera dessa med antingen mörkare nyanser av samma färg eller bryt av helt med en i övrigt till exempel svart eller mörkblå outfit.  

Klassiskt retro sportmode

Klädesplaggen och de karaktäristika modellerna från 70- och 80-talets tennisplaner, löparbanor och basketplaner är tillbaka. Detaljerna, snitten och klassiska modeller som de korta shortsen. Dessutom färgerna. Vårens retroinfluenser går i färgkombinationen av rött, blått och vitt.

- Mycket av modet både inom Sportswear och träning har starka retroinfluenser och gör sig påmind på flera sätt i vår, säger Sophia Jacobsson, designer på Intersport. 

Trackjacket

För att specificera och exemplifiera retrotrenden är en av vårens nyckelplagg en trackjacket. Vad som utmärker en trackjacket är dragkedjan framtill och mudden med resår som är tydlig i ärmsluten och längst linningen. Ofta ses en trackjacket som en oversized träningsjacka och visst är det den vanligaste modellen, men även de smalare passformerna är en trend i vår.

För att fullända looken och dessutom få in den sportiga retrotouchen ännu mer bär du jackan med ett par matchande byxor. Så, en hel joggingoverall i pastell eller i färgkombinationen rött, vitt och blått är en riktig fullträff!

Asymmetriska block

Trenden vi började se redan i höstas med markerade block och subtila mönster kvarstår även till SS19. I år har trenden skruvats till en aning och nya asymmetriska och ojämna block blir mer framträdande. 

Blocktrenden har till våren även tagit sig in bland ytterkläderna och vi ser flera vårjackor med riktigt schyssta block både till dam och herr, berättar våra designers. Kanske blir det en jacka med ärmar i olika färg eller en jacka färgmässigt uppdelad i två kontrasterande block i vår?    

Stora loggor från kända varumärken

Från att för ett par år sedan dölja loggor och varumärken zoomas de nu in riktigt ordentligt. Stora tryck och framför allt loggor från de största varumärkena som adidas, Nike, Puma, Champion och Reebok är en stor trend. Och när sportmodet går hand i hand med modet även till vardags är denna trend minst lika rätt på fritiden.   

Kortärmad hoodie

En uppstickare på vår trendspaning är den kortärmade hoodien. Ett plagg som passar lika bra på gymmet, till och från gymmet som med ett par jeans eller tights till vardags. Bär en tightare långärmad t-shirt under den vida kortärmade tröjan och looken är fulländad.

Enligt våra designers är en kortärmad hoodie ett säkert kort under hela året. 

- Hodded t-shirts är en trend vi ser starkt även under AW19. Köper du den till denna säsongen kan den alltså användas även nästa, säger Marie Millgård designer på Intersport.

Höga byxor möter korta tröjor

Nästa trend är en siluett som är självklar för våren 2019. Vi pratar om kombinationen av byxor med höga midjan och överdelar i kortare modell. Du får tydligt framträdande midja, markerade former och som en bonus upplevs benen längre.

Den träningsinspirerande trenden med tights med hög midja och bred linning syns tydligt här men även de vida byxorna är en riktigt stor trend. Kombinera de höga byxorna med en kort t-shirt, en crop top eller en tröja i kort modell. 

Fluffigt och luddigt

En trend som vi är lite extra förtjusta i denna våren är de fluffiga och luddiga materialen. Att något så skönt och mysigt samtidigt är riktigt snyggt och en stor trend är nästan för bra för att vara sant. Inte nog med att de fluffiga tröjorna är snygga och sköna, dessutom värmer de väldigt bra och kan, när graderna stiger en aning, användas även som en riktigt snygg vårjacka.  

Sport är mode på Intersport

Antingen tar du ett säkert kort och håller dig till en av ovan nämnda trender i taget. Eller så går du hela vägen och kombinerar trenderna så mycket det bara går, nästan. Har pastellfärgade plagg med varumärkernas loggor, välj en trackjacket i klassiska retrofärger eller matcha de höga vida byxorna med en hoddie i kort modell med kort ärm. Sport är mode och du hittar vårens trender i våra butiker och på intersport.se

Andra 'Livsstilsguider' inlägg