Vattenlek och träning i vatten
Livsstilsguider

Vattenlek och träning i vatten

Träna och lek i poolen, sjön eller på havets vågor.

Få upp pulsen i vattnet

Att träna i vatten har massa fördelar! Det är skonsamt, ger ett naturligt motstånd och kan varieras i oändlighet. Att det dessutom är svalkande och skönt är bara en bonus! Här ger vi ett gäng tips att testa på i sommar - i poolen, sjön eller på havets vågor. 

Simma!

Simning är en klassisk träningsform och sport som ofta inte får så mycket uppmärksamhet som den förtjänar. Flexibel och skonsam träning som både kan ge puls och styrketräning.

Stand up paddle board

En nykomling bland strandaktiviteterna som blivit riktigt populär de senaste åren är SUP, stand up paddle board. Brädan som til utssendet liknar surfingbrädan men som är så mycket förlåtande för den inte så erfarna. Perfekt för kidsen med mycket energi som får öva både balans, kroppskontroll och styrka på vattnet. Läs mer om stand up padle board.

Vindsurfa

Guppa på vågorna med vind i seglet eller utmana de vassa kanterna och farten i vattnet? Hur du än väljer att ta dig an ett par timmar på vindserfingbrädan har du en kul stund med mycket träning för balans och motorik, mage, rygg, armar och ben. Ja, i stort sett hela kroppen.

Vattengympa

Kanske håller någon vattengympa i närheten av sommarstugan eller har ditt gym utmanande klasser även i vattnet. För den som inte har tillgång till vattengympa finns det även många online alternativ att ta med sig till en utomhuspool eller badstrand - kanske får du med dig fler som vill testa?

Surfing

Det är något speciellt med kontrasterna mellan det totala lugnet när du glider på vattenytan och den maximala adrenalinkicken när du fångar en våg och trycks med dess kraft.

Paddla kanot eller kajak

Hur fysiskt ansträngande en tur i kanoten eller kajaken ska vara är helt upp till dig. Vill du kan detta utan tvekan bli dagens träningspass. Riktigt bra träning för mage, rygg, armar, axlar och skulderblad. Ökar du dessutom tempot en aning ska du se att hjärtat får jobba det också. 

Yoga i vatten

Att göra yoga i vattnet ger en ytterligare dimension av avkoppling, stillhet och fokus. Du kan välja att inrikta dig mer mot meditation, till exempel på en sten i vattnet eller på strandkanten precis intill vattnet, och fokusera på din andning. Eller så avvancerar du med yogapossitioner, med huvudet ovanför vattenytan - t.ex. krigare eller trädet, där  vattnet ger en extra utmaning. 

Segla

Vinden i håret på öppet hav och nära till hands för ett dopp. Friheten och den totala avkopplingen i kombination med närheten till naturen har dessutom en otroligt positiv effekt på din mentala hälsa.

Snorkla

För den nyfikna har havets botten mycket att erbjuda, både för stora och små, på olika djup och flera nivåer! Med cyklop och snorkel och huvudet under vattenytan försvinner både tid och rum. Att paddla med benen ger bra träning och även bål och rygg kan kännas dagen efter! Ett smart tips är att snorkla med en t-shirt på för att minska risken att bränna axlar och rygg.

Forsränning

Kanske har du möjlighet att testa på forsränning i sommar. Det är en aktivitetet med maxad kvot adrenalin, mycket glädje och full fart. Ensam eller i ett gäng hyr ni utrustningen som krävs och tar er med flotte eller båt genom en fors eller annat strömt vatten. Om ni inte testat, gör det. 

Sommarkänslor på Intersport

Är du mer utav en lantkrabba? Kolla då in våra roliga tips på spel för en aktiv dag på stranden i guiden: Maxat strandhäng. Oavsett hur du spenderar sommaren har vi på Intersport något för dig. Besök någon av våra butiker runt om i landet eller shoppa loss på intersport.se.

Andra 'Livsstilsguider' inlägg