Utomhusaktiviteter på sommaren
Träningsguider

Utomhusaktiviteter på sommaren

Enkla och roliga, tips på lagom hård utomhusträning.

Sommarträning ute

Att träna utomhus ger mycket. Förutom att du blir mer vältränad får du dessutom massa frisk luft och så är det ofta flexibelt utan tider att förhålla sig till. Men vad ska man egentligen träna när man väl ger sig ut? Här får du ett gäng enkla, och roliga, tips på utomhusaktiviteter. Testa allihopa eller gå all in på en av dem. Gör dem själv, eller dra med dig familj eller vänner. Nu kör vi! 

Padla kanot

När du padlar kanot ellet kajak får du så mycket mer träning än du tror, dessutom kan du uppleva naturen eller staden på ett helt nytt sätt. Ta med familjen eller kompisgänget, packa matsäcken och ge er ut på en tur som kommer kännas betydligt mer än du tror i både armar, axlar, rygg och bål både en och två dagar framöver.

Yogaövningar hemma i trädgården

Plocka ut yogamattan i trädgården eller på en annan plats du tycker om. Om det finns möjlighet får det gärna vara en ostörd, lugn och ljudlös plats. Gör solhälsningar innan familjen vaknat för att starta dagen på bästa sätt eller varva ner vid solnedgången. Googla fram en 30 dagars yoga challange som du kan kickstarta  med och märk skillnad både i styrka, smidighet och mental styrka efter ett par veckor. 

Femkamp

Att annordna en mer eller mindre avancerad femkamp kan pigga upp vilket gäng som helst. Kanske är ni fem lag och kan styra varsinn gren eller så löser en kreativ lekledare hela arrangemanget. Klassiker som hoppa säck och springa med sked i mun eller varför inte tänka utanför boxen och göra ett mer träningsinspirerat upplägg med springtävlingar med en lagkamrat på ryggen eller stå längst i jägarvila. För den som vill gå enbra bit utanför boxen, testa vår roliga femkamp med en tvist.

Brännboll

Få sporter för tankarna tillbaka till skoltiden som brännboll gör, Spring! Bränd! Att springa det snabbaste man kan till nästa kona, kuta efter en långt slagen boll eller fånga en lyra. Annordna en brännbollsturnering med familj, släkt eller kompisar och ni har ett par timmars riktigt kul och bra träning framför er. Med efterföljande grill fyller ni på energin och kan dessutom kombinera träningen med go gemenskap. 

Kubb med straff

En riktigt rolig variant av kubb som kan göras i princip hur jobbig som helst, beroende på hur bra du är på kubb. Ni spelar ungefär som vanligt men när en kubb, spelpjäs, fälls får ett straff delas ut. T.ex. att springa ett varv runt huset det snabbaste man kan eller göra 15 burpees. Risken finns att passet kan bli hårdare och hårdare ju mer tävlingsinstinkten kommer. 

SUP

På både badstränder och mer eller mindre öppna hav ser vi allt fler SUP-brädor. Och vi förstår verkligen varför. En så härlig och skön aktivitet under heta sommardagar. Leta rätt på ett ställe där du kan hyra med dig en SUP eller om du blivit inbiten, köp en egen. Vi har flera modeller som är smidigt uppblåsbara och kommer i en väska - perfekt att slänga över axeln och ta med sig för att aktivera sig mellan mellanmål och häng i solstolen. Lär dig mer om SUP och inspireras för att testa i vår SUP-guide

Beachvolley 

Som vanlig volleyboll men betydligt mer ”laid back”, utan gympadojor på sanden istället för på det hårda golvet.  Så skulle man beskriva beachvolleyboll, som initialt kom till i USA:s sollapande kustdelar. I dag är spelet både en tävlingsidrott och en trendig sysselsättning som passar lika bra heta sommarkvaällar som folktomma höstdagar. Du behöver en boll, ett nät och gammal hederlig sandstrand som underlag. Och så ett gäng polare som vill leka lite.  

Vattensport

Det finns mängder av träning du kan göra i vattnet. Att simma eller köra ett pass klassisk vattengympa är sommarträning som ger naturligt motstånd, är skonsamt och dessutom svalkar dig samtidigt som du kör. Vill du testa på lite järvare aktiviteter som att surfa eller åka wakeboarding får du dessom en skön adrenalinkick på köpet. Få fler tips på träning i vatten

Lyckas med din utomhusträning

Var kreativ, hitta nya träningsformer och nöj dig ibland med ett kort träningspass - tänk på att 10 minuters träning är bättre än ingen träning alls. Ett annat bra tips är att välja snygga träningskläder i funktionsmaterial, dessa plagg andas och släpper ut svett och överskottsvärme när du tränar så kroppen håller sig torr och sval. Komforten är viktig i träningsplaggen, när du är bekväm under träningen kommer du fortsätta och vilja träna mer.

Andra 'Träningsguider' inlägg