10 frågor till Pischa
Träningsguider

10 frågor till Pischa

Pischa tränar inte för att hon måste utan för att hon ser det som ett privilegium, något som kroppen mår bra av och för att bli en riktigt stark 80-åring.

Pischa berättar om favoritövningar, träningsmål och det bästa med träningen 

Pischa är ambassadör för Under Armour, PT i Biggest looser och egen företagare inom träning och hälsa. Hon tränar inte för att hon måste utan för att hon ser det som ett privilegium, något som kroppen mår bra av. Och för att bli en riktigt stark 80-åring. Hon berättar att hon har ork och en smärtfri kropp tack vare träningen som ger henne belöning i form av energi och glädje vardagen!  

1. Vad är det bästa med träning? 

Svetten, känslan när man tror att det inte går & så tar man sig igenom det. Träningen i sig är inte alltid dödskul men känslan efter kan jag leva på länge!  

2. Vilka är dina bästa tips för att börja träna och skapa en långsiktig träningsrutin?

Ta det lugnt! Lyssna inåt, vad vill du med träningen, vilka är DINA mål? Lägg upp en plan. Var konkret med vad du vill med träningen, lämna inget åt slumpen. Sätt realistiska mål till den tid du har.  

3. En träningsform för resten av livet, vilken skulle det vara? 

Den var inte lätt att svara på, men kasta runt skrot ligger nog högst upp på listan just nu iaf! 

4. Dina tre bästa övningar? 

Alla typer av hopp, marklyft & frivändning!

5. Hur hittar du balans mellan återhämtning, träning och allt däremellan?

Jag prioriterar dessa framför allt. Mat, träning, vila i den ordningen sedan får jobb, vänner, sociala sammanhang, resor etc komma.

6. Vad är ditt nästa träningsmål? 

70 kg i frivändning! Har 67,5 kg i personbästa just nu.

7. Hur ser du på dagens ideal när det kommer till träning och utseende? 

Jag tycker att det är helt ok att ha mål i träningen som har med fåfängan att göra men det får inte styra eller leda om man inte mår bra av det. Nu när jag är snart 34år så känner jag ett sådant lugn när jag kollar runt på sociala medier. Jag har hittat mig själv & accepterat hur jag ser ut. Bara för att jag tycker att någon annan har en "drömkropp" behöver jag inte klanka ner & hitta fel på min egen. Alla har vi skavanker & saker vi stör oss på men lär man sig leva med dom & acceptera att det är så man ser ut blir livet lite lättare. Det är omöjligt att ha allt, och sträva efter omöjligheter så lägg istället den fokusen på att bygga på kärleken till dig själv & din kropp. 

8. Hur mycket ligger i det mentala? 

Otroligt mycket! Är inte huvudet med så hamnar man snabbt på villospår i den övriga träningen.

9. Vad är Under Armour för dig? 

Att få vara en del av Under Armour är ett av mina stoltaste "takeovers" i min karriär. För mig har Under Armour följt med långt bak i tiden. Jag älskar budskapet med kläderna & storyn bakom. Det är sann kärlek till träning. Utöver att de levererar kläder för prestation & funktion så finns det en hel del andra hjälpmedel till träningen som tex MapMyRun (löpning), MapMyFitness (träning), MyFitnessPal (näring), dessa appar hjälper till vid både träning, planering & återhämtning. 

10. Vad är viktigt i ditt val av träningskläder och skor? 

Mina träningskläder måste vara funktionella. Jag ska inte känna mig "fångad" i kläderna. Dom ska hjälpa mig att prestera i min träning, inte bara se snygga ut i mina selfies efter träningen. Skor anpassar jag helt efter vilken träningsform jag utför så de måste matcha det jag sysslar med så jag känner mig stabil & redo att trycka några % extra varje pass! 

Mer om Pischa 

Namn: Pischa Strindstedt
Sysselsättning: Egen företagar inom träning & hälsa. Driver wörkout the center i sthlm 
Instagram: @Pischas  
Intressen utöver träning: Mina hundar Duchess & Nacho, hänga med vänner på goda middagar & resor. 
Aktuell med: Biggest Loser 2020 samt ett nytt boksläpp till hösten 2020 med Paula Rosas
Träningsmotto: DISCIPLINE. DEDICATION. DETERMINATION. 
Målsättning: Att kunna träna hela livet. Jag vill bli en stark 80-åring! 

Andra 'Träningsguider' inlägg