10 frågor till Johanna Hector
Träningsguider

10 frågor till Johanna Hector

Johanna svarar på 10 frågor om yogaövningar, träningsglädje och det bästa med yoga.

 

Yogainspiration & yogatips från Johanna Hector

Johanna Hector blev introducerad till yoga under gymnasietiden i Sydafrika. Sedan dess har hon utövat yoga mer eller mindre varje dag och jobbat med det professionellt sedan hon var 20 år. Idag, nästan 20 år senare, är hon entreprenör inom området och ser yogan som ett sätt att leva livet till fullo.  

1. Vad är det bästa med yoga?

Att man inte behöver något, man kan praktisera närsomhelst/varsomhelst när man väl har teknikerna. Yogan är ett redskap att välkomna livet fullt ut, med allt vad det innebär, och en verktygslåda för att kunna vara mer delaktig i livet och vara mig själv genom allt.

2. Hur introducerades du till yoga?

På gymnasiet när jag studerade i Swaziland (litet land i Sydafrika). Det var den enda lektionen man inte behövde prestera på och det var helt helt ljuvligt att bara få vara närvarande utan stress och lyssna på kroppen i en timma.

3.  Gör du yoga varje dag?

Ja det gör jag, på ett eller annat sätt :) I min studio blir det längre flöden och andra dagar är det på gräsmattan eller några minuter vid havet.

4. Vilka positioner/övningar skulle du rekommendera för en nybörjare?

Att knyta an till andetaget. Lyssna, observera. För att sedan göra en mjuk katt och ko, huksittande, trädet, hunden och avslappning :)

5. Har du något tips till dem som inte har tålamod för yoga?

Då har du inte hittat din yogalärare ;) Yoga behöver inte alls vara långsamt eller lugnt. Jag älskar fysisk yoga som lämnar mig i en blöt fläck när jag är klar. Där vilar jag sen gärna! 

6. Vilken övrig träning kompletterar du din yoga med?

Jag tränar mycket med egna kroppsvikten via soulWorkClub, statisk och dynamisk styrketräning och ibland har jag ett gummiband eller en kettlebell när jag tränar för ökad explosivitet. Den mesta av min träning sker hemma på liten yta.

7. Hur hittar du balans mellan träning och övriga delar i livet?

Allt är ett för mig. Som ett hjul, jag tränar för att få en bra aptit och äta mat både kroppen och själen mår bra av. När jag tränat sover jag bättre, vaknar piggare och kan vara mer aktiv med familjen och på jobbet. Jag blir mer avslappnad och harmonisk. Jag tränar för att leva och inte tvärt om.

8. Har upplever du yogaretreats?

Jag är ofta på retreats och håller även egna, för mig är det en injektion av inspiration som jag sedan kan surfa på en lång tid efter.

9. Vad gör du när du inte tränar?

Haha underbar fråga. Jag tränar väldigt lite så mestadels av tiden utvecklar jag mig genom att läsa böcker, gå nya utbildningar, lyssna på musik och Ted talks. Jag älskar att vara i trädgården och ta hand om våra yttre och inre rum, bada i havet året om, leka med våra 2 små barn, gå på utställningar, bio, mysiga middagar och dansa tills solen går upp! Jag har en enorm aptit på livet.

10. Vad är det viktigaste när det kommer till yogakläder?

Att jag känner mig snygg och det gör jag när passformen är perfekt och jag inte behöver fixa med byxorna eller hålla koll på toppen.

Mer om Johanna Hector

Namn: Johanna Hector
Ålder: 36
Familj: Man och 2 döttrar 
Sysselsättning: Entreprenör inom yoga och wellness  
Bästa yogaövning: Underarmstående eller Shavasana 
Definitionen av träningsglädje: Total närvaro!
Instagram: @johannahector_
Läs mer: globalyoga.se

Andra 'Träningsguider' inlägg