Bästa träningen att göra tillsammans
Träningsguider

Bästa träningen att göra tillsammans

10 tips på träning att göra tillsammans.

10 tips på träning att göra tillsammans

Att träna tillsammans är inte bara bra för att öka chansen att träningen faktiskt blir av. Dessutom är det jätteroligt, ni får tid att snacka ikapp innan, kanske under och efter träningen och att utmana en träningskompis ger definitivt en extra kick. 

Tabata tillsammans

Ett bra och kul träningstips för par är variera övningar mellan varandra. Den ena gör 15 armhävningar under tiden den andra springer med snabba fötter och sedan byter ni. Vilka övningar ni ska välja är det bara fantasin som sätter stopp för, t.ex. burpees och squats eller utfall och plankan.

Racketsport

Olika typer av racketsporter är perfekt träning för par! Badminton, tennis, pingis eller varför inte utmana ett annat par i en match padel. 

Intervaller

Alla som någon gång sprungit intervaller vet hur jobbigt det är och hur lätt det är att ge upp om man är ensam. Därför är intervallträning perfekt för två. Spring antingen bredvid varandra och höj och sänk tempot mellan lyktstolparna. Annars kan också den ena börja springa cirka 100 meter och när hen stannar är det dags för nästa att ta sig hela vägen fram till sin träningskompis och sen byter ni igen. 

Styrka

Förutom att ni kan pusha varandra och långsiktigt utmanas i nya personbästa finns det också en säkerhetsaspekt i att styrketräna i par. Man kan få hjälp att klara ett par kg extra eller ett par extra händer om det skulle bli lite väl tungt.

Boxning

Visst går det bra att slå mot en säck eller kicka i luften, men att ta på sig boxningshandskar och mittsar ger något extra. Känslan blir mer verklig och med det extra motståndet ger du det lilla extra på personen famför dig. Dessutom ett perfekt sätt att rensa luften, lite lagom, om något skulle ligga och skava. 

Promenad

Att ta en promenad tillsammans har fler fördelar än rörelse och frisk luft. Förena nytta med nöje och ta tillfället i akt att gå igenom veckans aktivitets- eller matschema, planera en rolig resa eller förbered några roliga frågeställningar för att lära känna varandra. Bor ni på distans är en promenad ett optimalt tillfälle att ringa upp och snacka.   

Kasta saker till varandra

Att kasta olika tunga saker till varandra är ett enkelt och bra sätt att få in träning och få upp pulsen tillsammans. Fyllda vattenflaskor i olika storlekar, säckar med jord eller en påse potatis. Perfekt om ni befinner er utan möjlighet till gym eller annan utrustning. 

Hinderbana

Även en hinderbana är en bra träningsform när det ibland kan vara svårt att komma från hemmets fyra väggar eller om ni har en trädgård att ta till. Ta tiden på varandra och utmana att slå varandras tider eller tävla om att slå din egen tid under ett par varv. Kom ihåg att även barnen kan vara med om de finns sådana i närheten.  

Dans

Att bjuda upp till dans är inte bara mysigt och kul - det kan dessutom vara riktigt bra träning både för konditionen och motoriken. Höj volymen och dansa bugg i köket, lär er en enklare koreografi från youtube eller kör fridans i naturen.

Yoga

Yoga är ett bra tillfälle att bara vara för sig själv och komma ner i varv. Men när flera och fler varianter av paryoga finns är det en aktivitet som verkligen kan rekommenderas att göra tillsammans med någon. Vill ni hålla er hemma finns det massa kul om ni googlar på paryoga eller yoga för par. 

Andra 'Träningsguider' inlägg