Frågor till Josefine Forsberg & Alexander Shirpey
Träningsguider

Frågor till Josefine Forsberg & Alexander Shirpey

Jossan & Alex svarar på frågor om yoga, träningstrender och träningskläder.

Jossan & Alex

Josefine Forsberg har många järn i elden och ständigt nya idéer och initiativ. Kanske är det tur att hon har funnit kärleken för yoga och meditation som får henne att varva ner en aning mellan varven. Just nu är hon aktuell i träningskampanj för Puma tillsammans med pojkvännen Alex Shirpey. Vi ställer frågor till de båda om träning, trender och vardagen i stort.

Frågor med Josefine Forsberg

Det är mycket vi vill veta om Jossan och hennes syn på träning och hälsa. Vi ställde tio frågor inom området, här får ni svaren! Inspirerande läsning om eventuella orsaker att inte nå träningsmålen samt tankar om framtiden. 

1.Vilken är den roligaste och bästa träningen?

Min absoluta favorit är Kundalini-Yoga, sedan kommer Barrys Bootcamp och gymmet förstås. 

2. Vilka är dina bästa träningsövningar?

I yogan är det "Plogen" när man ligger på rygg och fäller benen bak över huvudet och placerar knäna vid öronen. Älskar även alla typer av eldandnings-övningar. På gymmet är det ButtBlaster för att den får rumpan att bränna. På Barrys är det Dynamic Mode, en inställning på löp-bandet som gör att man själv är den som bestämmer farten. Ju snabbare du springer desto snabbare går bandet, så i denna övningen är det bara frågan om hur hårt man är beredd på att köra.

3. Vilka är dina tips till den som tränar utan att nå önskade resultat?

Lyssna till vad din kropps behov säger. Ibland är det stressen vi upplever som är boven från bra resultat. Behöver du vila, tillåt dig själv att vila. Jag får som bäst resultat när jag ser till att ha en bra balans i kosten, samt variera både cardio & styrketräning. Viktigt är att man hittar en kombination som känns rätt och inte påtvingad. Träning är SJÄLV-KÄRLEK. 

4. Hur skulle du säga att den mentala hälslan påverkas av en träningsform som yoga?

Yoga och all typ av meditation har otroligt stor påverkan på vårt sinnestillstånd i vardagen, särskilt om man är en person som stressar. Jag får ner min andning och blir lugnare, mer fokuserad och mottaglig. Det leder i sin tur till ökad närvaro och medvetenhet om vad som sker runt omkring mig.

Jag styr över livet. Livet styr inte över mig. Blir kapabel till att välja vad som får komma in i min aura och vad jag stänger ute. Något jag har stor nytta av i mitt yrke där man hela tiden matas med intryck och åsikter från alla möjliga håll.  

5. Sist utbildade du dig till yogainstruktör, hur har det gått? Praktiserar du som yogalärare nu?

- Det stämmer. Jag utbildade mig till yogainstruktör under april månad i Rishikesh, Indien. Sedan dess har jag praktiserat egen yoga så gott som dagligen. Jag konsulter för både företag och privatgrupper som yogalärare just nu, sedan kommer jag ha mitt första retreat Yoga/Äventyr om 2 veckor i Spanien, med flera retreat som uppföljning efter det. Det lutar även åt att jag kommer börja hålla klasser redan i höst här i Stockholm

6. Ditt pinsammaste ögonblick på gymmet?

När jag gick upp i boxnings-ringen med Adriana Lima och drog en killer-pose, och hon säger "Girl we're on the gym!" Haha, inte varje dag man får posera bredvid den donnan! 

7. Vad tänker du på när du väljer träningskläder?

Bekvämlighet, gärna luftigt så kroppen kan svettas och andas på samma gång. Jag gillar inte för tighta sport-bh:ar över axlarna, eller för tighta tights. Jag vill känna mig rörlig! Och för motivationens skull älskar jag att ha snygga träningskläder. Sedan jag började samarbeta med Puma behöver jag inte ens tänka på den biten för det löser sig själv ;D 

8. Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Mitt mål per vecka är att Yoga x2, Simma x1, Gym x2, Barrys x1 + Meditatio varje dag.

9. Hur hittar man balansen mellan sin yogaträning och den mer ”traditionellt” fysiska träningen?

- Intressant fråga. Det här med balansen är alltid en utmaning, även för mig, men något jag har märkt är att yogan hjälper styrketräningen. Tar man hand om sin kropp i form av yoga så förebygger man att åka på skador, och man får överlag en bättre kroppskontroll och balans. Allt handlar om att lyssna på kroppen.Det handlar också mycket om hur många aktiva dagar/v man har, för att sedan lägga upp sin fördelning utefter det.Sedan är det här med balans ALLTID en individuell fråga. Balans för mig är nödvändigtvis inte balans för dig. Frågar du Alex tex skulle han säga 70% styrka & 30% yoga, frågar du mig så säger jag 60% yoga & 40% styrka / fysisk träning. Allt i våra liv handlar i slutändan om balans, och balans är något vi hittar när vi utvecklar oss själva, och då mina vänner... då är yogan & meditationen ett fantastiskt verktyg. Att lära känna sig själv.

Frågor om träning med Alex Shirpey

Alex Shirpey är en energisk person minst sagt har fullt upp. Både med träningen men även med andra projekt inom träning. Han är pland annat personlig tränare, träningsansvarig på Barry's Bootcamp och ansiktet utåt för Pumas träningskampanj tillsammans med flickvännen Josefine Forsberg.

Vi inspireras av hur Alex lägger vikt på den allsidiga träningen, förundras av det minst sagt fullspäckade träningschemat och blir lite fulla i skratt åt det pinsammaste han gjort på gymmet. 

1. Vilken träning tycker du är roligast? 

Bara en och samma grej blir sällan roligt men kombinationen av MMA, Barry's Bootcamp och bara vara i ett slitet gammalt old school gym med mina närmsta vänner.

2. Tre bästa övningarna? 

Om du måste hålla dig till 3 och vill få med så många muskler som möjligt så skulle mina bang for buck övningar vara Pistolsquat, Muscleups i ringar och Clean'n jerk med skivstång. Ok, kom på att det blev lite avancerat. Men vet du inte vilka ovan nämnda övningar är, så googla dem och se en målbild. Du kan börja med att ha följande 3 övingar: Knäböj, Chins och Dips i ringar. Är det tufft med chins och dips så kan fötterna vara i och hjälpa till i början. 

3. Vilket tips skulle ni ge någon som tränar utan att få de resultat som önskas?

Inse att du lägger energi och tid men uppenbarligen inte optimerar verksamheten. Ta hjälp av någon som kan lägga upp träning och kost till en början. Du kommer lära dig mycket och utvecklas på samma gång.   

4. Vilka är de hetaste träningstrenderna just nu? 

Nischad gruppträning som vårt grymma ställe Barry's Stockholm @barrysstockholm. Kondition, förbränning och styrka under samma pass. Allt sker i nattklubbsmiljö med både ljud och ljus så att du bara kan försvinna in i din zone och kötta.

5. Har du några målsättningar för din träning inom det närmsta?

Jag fortsätter göra sånt jag tycker är kul (Styrka/MMA) och blandar upp det med lite av sånt jag behöver (Rörlighet/Löpning). När vädret blir varmare ser jag fram emot att nörda in mig ännu mer i simningen utomhus, skaffa flytboj och lite annat nördigt skoj. 

6. Vad är det pinsammaste du gjort på gymmet?

Har faktiskt inte gjort så stora blunders, alltid tränat kontrollerat. Har väl varit inne en sväng på damernas på gym jag inte känt till innan nån gång. Sen har jag självklart X antal gånger tappat viktskivor på tårna så dem inte gått att känna igen på något år. Men har alltid bitit ihop och skrikit inombords när det skett... haha!

7. Vad är det viktigaste med dina träningskläder?

Först och självklarast så måste dem sitta skönt så jag kan röra mig ohämmat. Jag har varit i träningsmiljöer alldeles för länge och är för inne i min grej för att bry mig om vad andra tycker om hur saker ser ut. Men givetvis så är kombinationen av supersköna plagg som också ser riktigt bra ut på en dunderkombon.  

8. Hur ser en veckas träning ut för dig? 

Beror helt på årstid. Nu under vinterhalvåret har jag en hel del jobb. Då blir det säkert 6 styrkepass med rörlighet inkorporerat i veckan + 2 stående pass MMA. Under sommarmånaderna kanske det är nere på 5 styrkepass + 4st 25min simpass samt lite cykel och löpning. 

9. Om du fick välja en träningsform att köra resten av livet, vilken skulle det bli?

Näää det gåååår inte. Kommer inte välja sorry. Nu är vi inne i min själ och skrapar. Att röra sig är att leva. Den moderna människan är på så många sätt mentalt och fysiskt offline när vi är online i vår bubbla. 

 

Mer om Josefine Forsberg & Alexander Shirpey

Namn: Josefine Forsberg
Ålder: 25 år
Yrke: Träningsprofil, influencer, modell och yogainstruktör inom kort samt grundare av Tigelle som säljer underkläder och badkläder.
Familj: Pojkvännen Alex Shirpey
Bästa träning: Yoga
Bästa övningarna: Plogen, ButtBlaster och Dynamic Mode.
Instagram: @jossanforsberg

Namn: Alexander Shirpey
Ålder: 33 år
Yrke: Personlig tränare, partner och träningsansvarig på Berry's Bootcamp STHLM.
Familj: Flickvännen Josefine Forberg
Bästa träning: Allsidig och varierande.
Bästa övningarna: Dips i ringar, knäböj och chins i olika variationer.
Instagram: @alexshirpey

Andra 'Träningsguider' inlägg