Frågor till Josefine Forsberg
Träningsguider

Frågor till Josefine Forsberg

Jossan svarar på frågor om yoga, träningstrender och träningskläder.

Yogainstruktör och träningsinfluensern svarar

Josefine Forsberg har många järn i elden och ständigt nya idéer och initiativ. Kanske är det tur att hon har funnit kärleken för yoga och meditation som får henne att varva ner en aning mellan varven. Just nu är hon aktuell i träningskampanj för Puma tillsammans med pojkvännen Alex Shirpey.

Frågor med Josefine Forsberg

Det är mycket vi vill veta om Jossan och hennes syn på träning och hälsa. Vi ställde tio frågor inom området, här får ni svaren! Inspirerande läsning om eventuella orsaker att inte nå träningsmålen samt tankar om framtiden. 

1.Vilken är den roligaste och bästa träningen?

Min absoluta favorit är Kundalini-Yoga, sedan kommer Barrys Bootcamp och gymmet förstås. 

2. Vilka är dina bästa träningsövningar?

I yogan är det "Plogen" när man ligger på rygg och fäller benen bak över huvudet och placerar knäna vid öronen. Älskar även alla typer av eldandnings-övningar. På gymmet är det ButtBlaster för att den får rumpan att bränna. På Barrys är det Dynamic Mode, en inställning på löp-bandet som gör att man själv är den som bestämmer farten. Ju snabbare du springer desto snabbare går bandet, så i denna övningen är det bara frågan om hur hårt man är beredd på att köra.

"Lyssna på kroppen och undvik stress"

 

3. Vilka är dina tips till den som tränar utan att nå önskade resultat?

Lyssna till vad din kropps behov säger. Ibland är det stressen vi upplever som är boven från bra resultat. Behöver du vila, tillåt dig själv att vila. Jag får som bäst resultat när jag ser till att ha en bra balans i kosten, samt variera både cardio & styrketräning. Viktigt är att man hittar en kombination som känns rätt och inte påtvingad. Träning är SJÄLV-KÄRLEK. 

4. Hur skulle du säga att den mentala hälslan påverkas av en träningsform som yoga?

Yoga och all typ av meditation har otroligt stor påverkan på vårt sinnestillstånd i vardagen, särskilt om man är en person som stressar. Jag får ner min andning och blir lugnare, mer fokuserad och mottaglig. Det leder i sin tur till ökad närvaro och medvetenhet om vad som sker runt omkring mig.

Jag styr över livet. Livet styr inte över mig. Blir kapabel till att välja vad som får komma in i min aura och vad jag stänger ute. Något jag har stor nytta av i mitt yrke där man hela tiden matas med intryck och åsikter från alla möjliga håll.  

"Håller yogaklasser till hösten"

5. Sist utbildade du dig till yogainstruktör, hur har det gått? Praktiserar du som yogalärare nu?

- Det stämmer. Jag utbildade mig till yogainstruktör under april månad i Rishikesh, Indien. Sedan dess har jag praktiserat egen yoga så gott som dagligen. Jag konsulter för både företag och privatgrupper som yogalärare just nu, sedan kommer jag ha mitt första retreat Yoga/Äventyr om 2 veckor i Spanien, med flera retreat som uppföljning efter det. Det lutar även åt att jag kommer börja hålla klasser redan i höst här i Stockholm

6. Ditt pinsammaste ögonblick på gymmet?

När jag gick upp i boxnings-ringen med Adriana Lima och drog en killer-pose, och hon säger "Girl we're on the gym!" Haha, inte varje dag man får posera bredvid den donnan! 

7. Vad tänker du på när du väljer träningskläder?

Bekvämlighet, gärna luftigt så kroppen kan svettas och andas på samma gång. Jag gillar inte för tighta sport-bh:ar över axlarna, eller för tighta tights. Jag vill känna mig rörlig! Och för motivationens skull älskar jag att ha snygga träningskläder. Sedan jag började samarbeta med Puma behöver jag inte ens tänka på den biten för det löser sig själv ;D 

"Jag mediterar varje dag"

8. Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?

Mitt mål per vecka är att Yoga x2, Simma x1, Gym x2, Barrys x1 + Meditatio varje dag.

9. Hur hittar man balansen mellan sin yogaträning och den mer ”traditionellt” fysiska träningen?

- Intressant fråga. Det här med balansen är alltid en utmaning, även för mig, men något jag har märkt är att yogan hjälper styrketräningen. Tar man hand om sin kropp i form av yoga så förebygger man att åka på skador, och man får överlag en bättre kroppskontroll och balans. Allt handlar om att lyssna på kroppen.Det handlar också mycket om hur många aktiva dagar/v man har, för att sedan lägga upp sin fördelning utefter det.Sedan är det här med balans ALLTID en individuell fråga. Balans för mig är nödvändigtvis inte balans för dig. Frågar du Alex tex skulle han säga 70% styrka & 30% yoga, frågar du mig så säger jag 60% yoga & 40% styrka / fysisk träning. Allt i våra liv handlar i slutändan om balans, och balans är något vi hittar när vi utvecklar oss själva, och då mina vänner... då är yogan & meditationen ett fantastiskt verktyg. Att lära känna sig själv.

Mer om Josefine Forsberg

Namn: Josefine Forsberg
Ålder: 25 år
Yrke: Träningsprofil, influencer, modell och yogainstruktör inom kort samt grundare av Tigelle som säljer underkläder och badkläder.
Familj: Pojkvännen Alex Shirpey
Bästa träning: Yoga
Bästa övningarna: Plogen, ButtBlaster och Dynamic Mode.
Instagram: @jossanforsberg

Andra 'Träningsguider' inlägg